Lees voor:
play
play
pause
play
stop
play

BlephEx behandeling

Heeft u last van droge ogen of een ontsteking van de ooglidrand? Voor deze oogaandoeningen is er de BlephEx behandeling. Ooghulp informeert u over deze behandelmethode.

Wat is een BlephEx behandeling?

BlephEx is een behandelmethode waarbij de ooglidranden en wimpers worden gereinigd. De behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd oogarts, optometrist, technisch oogheelkundig assistent of contactlensspecialist. Na de behandeling is de biofilm die op de ooglidrand aanwezig was, verwijderd. Hierdoor zullen oogklachten zoals jeuk en een zandkorrelgevoel snel afnemen.

Pati├źnten hebben na een BlephEx behandeling de ervaring dat ze meteen minder tot geen last meer hebben van de oogklachten. Helaas wordt deze oogbehandeling niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit betekent dat u de kosten voor de behandeling zelf voor rekening moet nemen.

Voor welke oogaandoening is BlephEx een goede behandeling?

Bij droge ogen kan BlephEx een goede behandeling zijn. Waarom? De behandelmethode richt zich op het bevorderen van de hygi├źne van de oogleden en daarmee het aanpakken van het onderliggende probleem van droge ogen bij bepaalde mensen. In sommige gevallen is de oorzaak van droge ogen namelijk de oogaandoening Blepharitis: een (chronische) ontsteking van haarzakjes en talgkliertjes op de ooglidrand. Dit is te merken aan droge ogen, jeuk, een zandkorrelgevoel of ge├»rriteerde ogen.

De oogaandoening kan schade aan de ooglidrand veroorzaken, wat weer een instabiele traanfilm tot gevolg kan hebben. Hierbij is de kwaliteit van het traanvocht niet goed en voelen de ogen droog aan ÔÇô terwijl er toch voldoende traanvocht is.

Blepharitis

Hoe ziet een BlephEx behandeling eruit?

Voorbereiding

Voor een behandeling is het eerst belangrijk om alle klachten in kaart te brengen. Wellicht herkent u een of meerdere van de volgende oogklachten:

Behandeling zelf

Nadat u een intakegesprek heeft gehad, kan de BlephEx behandeling gaan plaatsvinden. U neemt tijdens de behandeling plaats in een behandelstoel. De specialist zal vervolgens met een elektrisch aangedreven sponsje en speciale ooglidshampoo de oogleden reinigen. Hij ‘polijst’ de ooglidranden en wimpers. De aanwezige biofilm, denk aan ongewenste schilfers en talg, wordt op deze manier verwijderd. Alle vier de oogleden worden behandeld. De hele behandeling duurt tien tot vijftien minuten en is pijnloos, veilig en effectief. Na de behandeling kunt u meteen weer naar huis.

Nazorg

Nadat de biofilm op de ooglidranden verwijderd is en u minder oogklachten opmerkt, kunt u kunsttranen of ooggel gaan gebruiken. Hiermee vult u de traanfilm aan. Daarnaast kunt u proberen om de kwaliteit van de traanfilm te verbeteren door voedingssupplementen te gebruiken. Zo is bewezen dat omega 3-vetzuren de kans op de ontwikkeling van droge ogen verminderen. Houdt de ontsteking van uw ooglidrand aan, dan kan een oogarts adviseren om de ooglidrand te masseren of warme kompressen te gebruiken.

Nevenwerkingen

Na de behandeling zijn de wimpers en de ooglidrand optimaal schoon. Deze goede ooglidhygi├źne speelt een belangrijke rol als het gaat om het verminderen van droge ogen en de gezondheid van het oogoppervlak. Toch zijn er geen klinische studies die laten zien hoe effectief de werking van een BlephEx behandeling is. Over de BlephEx behandeling en ervaringen informeren wij u graag.

Waarom Ooghulp?

Wilt u een eventueel probleem met uw ogen snel oplossen? Dan bent u bij Ooghulp aan het juiste adres! Ooghulp is een platform dat pati├źnt en kliniek met elkaar verbindt. Helaas lopen de wachttijden vaak hoog op. Gelukkig werken vele optiekzaken samen met Ooghulp waardoor het makkelijker wordt voor u om snel geholpen te worden. Gebruik ons platform, maak snel een afspraak en omzeil lange toegangstijden!

Maak nu een afspraak bij een optiekzaak bij u in de buurt en bekijk de locaties.

Maak een afspraak voor ooghulp bij u in de buurt
Zoek een locatie