Informatie voor Huisartsen

Als huisarts wilt u zeker zijn van efficiënte en hoogwaardige oogzorg voor uw patiënten. Ooghulp is uw betrouwbare partner voor snelle, deskundige oogzorg in de eerste lijn. Wij hebben Ooghulp opgericht met als doel u te ondersteunen en uw patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

De Voordelen van Ooghulp voor Huisartsen

Snelle Toegang tot Oogzorg: uw patient wordt binnen 5 dagen geholpen.

Verwijzing en Terugkoppeling via Zorgdomein: ons zorgaanbod  is te vinden op Zorgdomein. Terugkoppeling van het oogonderzoek komt direct in uw Huisarts Informatie Systeem (HIS).

Ondersteuning door Ervaren Oogartsen: Bij Ooghulp werken we we met deskundige oogartsen die optometristen en orthoptisten ondersteunen.

Onderwijsavonden voor Huisartsen: Wij bieden educatieve avonden voor huisartsen aan om uw kennis van oogzorg te verdiepen, wat uw praktijk ten goede komt.

Laagdrempelig en Kosteloos Overleg met een Oogarts: We begrijpen dat direct overleg met een oogarts soms nodig is. Bij Ooghulp kunt u hier op rekenen.

                                     Zorgpad Optometrie

 

Op ZorgDomein te vinden onder paramedische zorg

 

 

Ons Team: Oogzorg Experts in Samenwerking

Ooghulp is trots op het team van ervaren optometristen, orthoptisten en oogartsen. In samenwerking met onze optiek partners verspreid door heel Nederland, beschikken wij over de expertise en geavanceerde apparatuur voor uitgebreide oogonderzoeken. Onze optometristen, orthoptisten en oogartsen staan klaar om uw patiënten snel en effectief te beoordelen, wat resulteert in een vlotte zorgverlening.

Verwijscriteria voor huisartsen

Geleidelijke Visusdaling / Visusklachten: voor patiënten met visuele problemen staan wij klaar om hun zicht te beoordelen en passende zorg te bieden.

Droge en Tranende Ogen: patiënten met symptomen van droge of tranende ogen kunnen bij ons terecht voor diagnose en behandeling.

Glaucoomscreening: voor patiënten met verdenking van glaucoom staan wij paraat om de nodige onderzoeken en behandelingen uit te voeren.

Verhoogde Oogdruk: als de opticien een hoge oogdruk heeft gemeten van onder 30 mmHg, kunnen wij uw patiënt verder helpen.

Niet Uitvoerbare Diabetische Retinopathie Screening: wij bieden uitgebreide diabetische retinopathie screening voor patiënten die hier behoefte aan hebben.

Wij beschikken over een landelijke dekking!