Lees voor:
play
play
pause
play
stop
play

Intense Pulsed Light therapie

Bent u op zoek naar een effectieve behandeling voor droge ogen? Dan kan Intense Pulsed Light (IPL) therapie wellicht de oplossing zijn waar u naar op zoek bent. In dit artikel zullen we u uitgebreid informeren over deze therapie.

Droog-oog

Wat is Intense Pulsed Light therapie?

IPL Intense Pulsed Light therapie is een geavanceerde behandelmethode die effectief kan zijn bij droge ogen, ook bekend als keratoconjunctivitis sicca. Deze therapie maakt gebruik van geconcentreerde lichtpulsen om specifieke oogaandoeningen te behandelen. IPL wordt al langere tijd succesvol toegepast in verschillende vakgebieden, zoals huidtherapie en schoonheidsbehandelingen. Door de technologische vooruitgang kan IPL nu ook ingezet worden bij de behandeling van droge ogen.

Voor welke oogaandoening wordt Intense Pulsed Light therapie ingezet?

Intense Pulsed Light therapie wordt met name gebruikt bij de behandeling van droge ogen. Droge ogen is een veelvoorkomende aandoening waarbij de traanproductie verminderd is of de samenstelling van de traanfilm niet optimaal is. Dit kan leiden tot symptomen zoals een branderig gevoel, jeuk, irritatie, roodheid en wazig zicht. Als u meer wilt weten over droge ogen en de symptomen, kunt u informatie vinden op de pagina droge ogen.

Hoe ziet de behandeling van Intense Pulsed Light therapie eruit?

Voorbereiding

Voordat u een IPL therapie ondergaat, zal er een grondig onderzoek worden uitgevoerd om te bepalen of u geschikt bent voor deze behandeling. Uw oogspecialist zal uw medische geschiedenis doornemen en een uitgebreid oogonderzoek uitvoeren. Dit omvat het beoordelen van uw traanproductie, het controleren van de gezondheid van uw ogen en het identificeren van eventuele onderliggende oorzaken van uw droge ogen.

Behandeling zelf

De IPL therapie voor droge ogen is een veilige, pijnloze en niet-invasieve procedure. Bij de therapiesessie wordt u voorzien van een oogmasker, dat uw ogen beschermt tegen de intensiteit van het licht. De behandelaar draagt een veiligheidsbril om zijn of haar eigen ogen te beschermen tijdens de behandeling. Een gel wordt aangebracht op de huid rondom uw ogen om de lichtpulsen effectief over te brengen. Vervolgens worden er meerdere gecontroleerde

lichtflitsen afgegeven door het IPL apparaat. Deze lichtflitsen stimuleren de activiteit van de Meibom-kliertjes in uw oogleden, die verantwoordelijk zijn voor de productie van de olielaag in de traanfilm. Door deze stimulatie wordt de traanfilm verbeterd, verdampen de tranen minder snel en kunnen de symptomen van droge ogen verminderen. Hiermee pakt de behandeling de oorzaak van droge ogen aan.

Meestal omvat een regulier behandelplan voor IPL bij droge ogen drie sessies gedurende het eerste jaar, met enkele weken tussen elke sessie. In de jaren daarna is doorgaans één behandeling per jaar voldoende om de symptomen te beheersen.

Nazorg

Na de IPL therapie kunt u soms tijdelijk last hebben van een iets rodere huid of een licht schraal en branderig gevoel. Het is belangrijk om de juiste nazorg maatregelen te nemen om het herstelproces te bevorderen. Daarom adviseren we u om gedurende twee weken na de behandeling de behandelde huid in te smeren met zonnebrandcrème, vooral wanneer u blootgesteld wordt aan de zon.

Nevenwerkingen

Net als bij andere medische ingrepen kunnen na de Intense Pulsed Light therapie mogelijke bijwerkingen optreden. Het is echter belangrijk op te merken dat deze over het algemeen mild en tijdelijk van aard zijn. Zoals al eerder genoemd kan er sprake zijn van bijwerkingen zoals een licht branderig gevoel en een iets rodere huid na de behandeling. Het is belangrijk op te merken dat individuele reacties en bijwerkingen kunnen variëren. Het is altijd raadzaam om eventuele zorgen of vragen over bijwerkingen te bespreken met een specialist voordat u een behandeling ondergaat.

Waarom Ooghulp?

Wilt u een eventueel probleem met uw ogen snel oplossen? Dan bent u bij Ooghulp aan het juiste adres! Ooghulp is een platform dat patiënt en kliniek met elkaar verbindt. Helaas lopen de wachttijden vaak hoog op. Gelukkig werken vele optiekzaken samen met Ooghulp waardoor het makkelijker wordt voor u om snel geholpen te worden. Gebruik ons platform, maak snel een afspraak en omzeil lange toegangstijden!

Maak nu een afspraak bij een optiekzaak bij u in de buurt en bekijk de locaties.

Maak een afspraak voor ooghulp bij u in de buurt
Zoek een locatie