Oogarts

Een oogarts is een medisch specialist die gespecialiseerd is in het onderzoeken en behandelen van oogafwijkingen en oogziekten. De oogarts helpt pati├źnten van alle leeftijden met alle soorten klachten en aandoeningen.

Oogheelkundig onderzoek

Het oogheelkundig onderzoek is vergelijkbaar met het optometrisch onderzoek. Na het uitvragen van uw klachten worden er oogmetingen en diagnostische onderzoeken gedaan. Op basis hiervan wordt een diagnose gesteld en indien nodig behandeld met druppels, een laserbehandeling en/of een operatie.

Opleiding

De opleiding tot oogarts bestaat uit een zesjarige universitaire geneeskunde opleiding gevolgd door een vijfjarige specialisatie tot oogarts. Er zijn oogartsen die zich daarna verder hebben gespecialiseerd in een bepaald deel van het oog zoals een hoornvlieschirurg of een netvlieschirurg.

Titelbescherming

De titel oogarts is opgenomen in de wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en hiermee een beschermde beroepsgroep. Een arts mag zich dus niet zomaar uitgeven of werken als oogarts zonder de benodigde opleiding.

Verwijzing en capaciteitsprobleem

Wilt u snel met een oogonderzoek laten uitvoeren zonder lang te hoeven wachten? Zoek niet verder dan Ooghulp! Als een vooraanstaand platform verbinden wij pati├źnten naadloos met oogzorgverleners. We begrijpen dat lange wachttijden frustrerend kunnen zijn, maar gelukkig hebben we nauwe samenwerkingen met talloze optiekzaken. Hierdoor kunnen we u snel en effici├źnt van dienst zijn. Maak gebruik van ons geavanceerde platform, plan moeiteloos een afspraak in en bespaar uzelf lange wachttijden.

Maak nu direct een afspraak bij een optiekzaak bij u in de buurt en ontdek de beschikbare locaties of bezoek de databank op onze website om meer te weten over uw oogaandoening.